Απόλυτα καθαρές και κατάλληλες για κολύμβηση είναι οι παραλίες στην περιοχή του Ωρωπού σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Ωρωπού. Πιο συγκεκριμένα τα νερά της παραλίας Μαρκοπούλου του Δήμου Ωρωπού όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργήθηκαν στις 16 Ιουλίου 2024 είναι απόλυτα καθαρά και κατάλληλα για κολύμβηση. Έγινε λήψη δειγμάτων από τέσσερα διαφορετικά σημεία της παραλίας Μαρκοπούλου και οι μικροβιολογικές αναλύσεις του νερού κατέδειξαν ότι η παραλία είναι κατάλληλη για κολύμβηση. Όπως ενημερώνει ο Δήμος Ωρωπού θα γίνουν παρόμοιες μετρήσεις σε όλες τις παραλίες της περιοχής.

Η ανακοίνωση του Δήμου Ωρωπού έρχεται λίγες ημέρες μετά τα δημοσιεύματα που είχαν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο και έκαναν λόγο για ακαταλληλότητα των νερών στην παραλία Μαρκοπούλου. Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα είχαν προκύψει από το ΠΑΚΟΕ, το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών, που ανέφερε ότι η πρώτη δειγματοληψία έγινε στις 10/5/2024 και από τις 25 Ιουνίου είχαν αρχίσει να γίνονται επαναληπτικοί έλεγχοι.

Το θέμα της καταλληλότητας της παραλίας Μαρκοπούλου είχε μάλιστα συζητηθεί στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο και αποτέλεσε πηγή εντάσεων και συγκρούσεων.