Αλαλούμ προκάλεσε η ανάρτηση της σελίδας του Δήμου μας πως ενημερώθηκε για φωτιά στη θέση “Κούτσι” στη Μαλακάσα. Φαίνεται πως δεν πρόκειται για αληθινή είδηση καθώς επρόκειτο εν τέλει σύμφωνα με τις πηγές μας, για άσκηση εναέριων μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας και όχι για πραγματικό συμβάν πυρκαγιάς.

Η είδηση που δημοσίευσε ο Δήμος Ωρωπού για σοβαρό περιστατικό πυρκαγιάς στην Μαλακάσα προκάλεσε σημαντικές ανησυχίες στους δημότες του Ωρωπού σήμερα το απόγευμα. Ωστόσο, η είδηση αποδείχθηκε ψευδής καθώς, στο σημείο αυτό υπήρχε άσκηση εναερίων μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας και δεν υπήρξε ποτέ συμβάν. Οι εθελοντικές ομάδες ήταν ενήμερες εξ ου και δεν επενέβησαν.

Ο Δήμος Ωρωπού είχε ανακοινώσει πως “Η άμεση ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού και η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέτρεψαν τα χειρότερα” κάτι που ανησύχησε τους κατοίκους. Ευτυχώς όμως δεν υπήρξε ποτέ συμβάν και δεν κινδύνεψε το όμορφο δάσος της Μαλακάσας και του Μηλεσίου. Εγείρονται ωστόσο εύλογα ερωτήματα για την δυνατότητα ενημέρωσης του Δήμου σε τόσο κρίσιμα ζητήματα. Η αντιμετώπιση των πυρκαγιών και των κρίσεων φυσικών φαινομένων όπως είναι αυτονόητο, θα πρέπει να στηρίζεται στον συντονισμό και την συνεννόηση των μηχανισμών της πολιτικής προστασίας και του Δήμου Ωρωπού.

Η ανάρτηση του Δήμου: