Σε εξαιρετικό κλίμα, διεξήχθη ο αγιασμός στο Γυμνάσιο και Λύκειο του Καλάμου σήμερα το πρωί, με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ Προκόπη Παυλόπουλου.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Δήμαρχο Ωρωπού, Θωμά Ρούσση.

Πέραν από κάθε πρωτόκολλο και τυπικότητες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφάνισε τον ανθρώπινο χαρακτήρα του, σαν απλός πολίτης και πατέρας, δείχνοντας τεράστιο ενδιαφέρον, για την εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασης μετά την πρόσφατη πυρκαγιά, άλλα και την λύπη του για το μέγεθος της καταστροφής. Μάλιστα στον γρήγορο χαιρετισμό που απεύθυνε ο Περιφερειάρχης κ. Φιλίππου Πέτρος, εκμυστηρεύτηκε πως το ενδιαφέρον του Πρόεδρου ήταν τεράστιο για την εξέλιξη της φωτιάς, που έπαιρνε συνεχώς τηλέφωνο για να μαθαίνει τα νεότερα από το μέτωπο, και τις τρεις ήμερες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τα παιδιά-μαθητές του Καλάμου.

Ζήτησε και βρέθηκε κοντά στα παιδιά και συνομίλησε μαζί τους, για την εξέλιξη των νέων προγραμμάτων παιδείας που αφορούν το νέο λύκειο, και την εισαγωγή στα πανεπιστήμια με το νέο σύστημα. Φανερά συγκινημένος, και ιδιαιτέρως επηρεασμένος από τις άσχημες εικόνες της καταστροφής, που αποτελούν οδυνηρό φόντο πίσω από το σχολείο, μας αποχαιρέτισε, και υποσχέθηκε στον Δήμαρχο, πως θα κάνει ότι είναι είναι δυνατόν να μπορέσει να πραγματοποιήσει με τα λιγοστά μέσα που διαθέτει η προεδρία για τέτοιες περιπτώσεις, και να βοηθήσει προκειμένου σύντομα οι ζωές των πολιτών να περάσουν στην κανονικότητα ξανά.