Η χθεσινή ημέρα ήταν δύσκολη για τους ανθρώπους του πυροσβεστικού σώματος και των εθελοντικών ομάδων. Δύο περιστατικά σημειώθηκαν, ένα το μεσημέρι στα όρια του Δήμου Ωρωπού με τον Δήμο Διονύσου και ένα το βράδυ στην Νέα Πολιτεία.

Η φωτιά στα Βλάχικα του Δήμου Διονύσου

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ξέσπασε η φωτιά πάνω από τα διόδια των Αφιδνών στα όρια των κοινοτήτων Καπανδριτίου, Αφιδνών και Αγίου Στεφάνου. Η πυρκαγιά έκαιγε μια έκταση με ξερά χόρτα και με την άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, των εθελοντικών ομάδων και ενός ελικοπτέρου Έρικσον, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο. Δυστυχώς, ένας εθελοντής από την Εκάλη τραυματίστηκε στο πόδι μετά από πτώση.

Οι ανακοινώσεις για την πυρκαγιά:

Δήμος Ωρωπού

⚠️ΣΒΗΣΤΗΚΕ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΛΑΧΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΩΡΩΠΟΥ- ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ – ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΑΛΗ

🚒Χάρις την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που επιχείρησε με 35 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 12 οχήματα και 2 ελικόπτερα, της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου και την υποστήριξη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού, των Εθελοντικών ομάδων του Δήμου Ωρωπού και του Δήμου Διονύσου αντιμετωπίστηκε με επιτυχία η πυρκαγιά 🔥που ξέσπασε στην περιοχή “Βλάχικα” στο Δήμο Διονύσου κοντά στα σύνορα με το Δήμο Ωρωπού και των κοινοτήτων Αγίου Στεφάνου – Καπανδριτίου – Αφιδνών.

🤝Υπήρξε άψογη συνεργασία με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Διονύσου.

👏Ευχαριστούμε όλους όσοι επιχείρησαν με ταχύτητα και αμεσότητα. Ευχόμαστε περαστικά στον νεαρό εθελοντή από την Εκάλη που τραυματίστηκε στο πόδι από πτώση και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Σύλλογος Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας

🔴 Δελτίο τύπου:

Σήμερα Σάββατο 25/6 και περί ώρας 12:40 μμ το κλιμάκιο μας κλήθηκε να μεταβεί για πυρκαγιά🔥 εν ύπαιθρω στον Άγιο Στέφανο στην οδό Τραπεζούντος. Άμεσα μετέβησαν τα δύο Δ τύπου οχήματα🚒🚒 του κλιμάκιου και τέσσερις εθελοντές🧑‍🚒🧑‍🚒🧑‍🚒🧑‍🚒. Καιόμενη έκταση περίπου τα 10 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις🚒 του Π.Σ. καθώς και πολλές εθελοντικές 🚨🚨🚨ομάδες όπως του Αγίου Στεφάνου, Ροδόπολης, Εκάλης, Κρυονερίου, Καπανδριτίου και της ΜΑΚΙΠ. Το ένα όχημα🚒 μας αποδεσμεύτηκε και επέστρεψε στο κλιμάκιο ενώ μέχρι και αυτήν την ώρα το δεύτερο παραμένει για φύλαξη μέχρι την αποδέσμευση του.

📌Υ.Γ.1 άσχημη στιγμή ο τραυματισμός ενός φίλου, συναδέλφου και αδερφού μας απ’ το κλιμάκιο της Εκάλης. Ταχεία ανάρρωση ευχόμαστε αδερφέ μας και ξανά γρήγορα στην μάχη 🙏🙏🙏❤️❤️❤️

📌Υ.Γ.2 συγχαρητήρια σε όλους τούς εμπλεκόμενους για την άψογη συνεργασία 🔝🔝💪💪🚨🚒🇬🇷

ΜΑΚΙΠ

Το Σάββατο 25/6 και περί ώρα 12:45 η ομάδα μας κλήθηκε από το κέντρο ΠΣ Αθηνών να μεταβεί για πυρκαγιά εν υπαίθρω🔥🔥 στον Άγιο Στέφανο. Στο συμβάν κατέφθασε το ΜΑΚΙΠ5, όχημα Δ’ Τύπου 🚒🚒 όπως και αρκετά οχήματα του ΠΣ, καθώς και όμορων εθελοντικών ομάδων όπως του Αγίου Στεφάνου, Ροδόπολης, Εκάλης, Κρυονερίου, Καπανδριτίου και Αφιδνών.

Να ευχηθούμε γρήγορη ανάρρωση για τον τραυματισμό συνεθελοντή από την ομάδα της Εκάλης.

Η φωτιά στη Νέα Πολιτεία

Φωτιά ξέσπασε σε ξερά χόρτα στην οδό Παραδείσου. Η φωτιά προήλθε από εκτόξευση πυροτεχνημάτων. Η Εθελοντική Ομάδα Πυρασφάλειας Νέας Πολιτείας Ωρωπού επενέβη άμεσα και έσβησε την φωτιά.

Η ανακοίνωση απο την Εθελοντική Ομάδα Πυρασφάλειας Νέας Πολιτείας Ωρωπού:

Χτες Σάββατο και ώρα 22:00 ξέσπασε 🔥πυρκαγιά στη Νέα Πολιτεία επί της οδού Παραδείσου. Η φωτιά που έκαιγε σε ξερά χόρτα σε οικόπεδο προήλθε από πυροτεχνήματα που εκτοξεύθηκαν από οικία έναντι του οικοπέδου και ακριβώς δίπλα στο Λαγοβούνι.🚨 Τη πυρκαγιά αντιλήφθηκαν μέλη της ομάδας τα οποία βρίσκονταν αυτή την ώρα σε βάρδια και ακολούθησε 🚒 άμεση μετάβαση μας στο σημείο και πλήρης κατάσβεση με αποτέλεσμα ευτυχως να μην επεκταθεί στο δάσος του Λαγοβουνίου. Στο περιστατικό και δύο οχήματα της ΠΥ Οινοφύτων.