Οι αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη, ξάφνιασαν την κοινωνία, αλλά δεν έπεσαν σαν κεραυνός εν αιθρία.

Οι πολλοί και διαφορετικοί τρόποι παρακολούθησής του έχουν αποκαλύψει εμμέσως την πηγή που την μεθόδευσε. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που συμβαίνει στην Ελληνική κοινωνία και στην Δημοκρατική παράταξη αντίστοιχο περιστατικό. Η παραδοχή του Πρωθυπουργού περί νόμιμης επισύνδεσης και έχοντας ο ίδιος τον απόλυτο έλεγχο της ΕΥΠ δείχνει ότι γνώριζε, διότι εάν δεν ισχύει αυτό λειτουργεί ένα παρακράτος εντός του Μεγάρου Μαξίμου, γεγονός που θα ήταν απόδειξη πλήρους ανικανότητας και αποτυχίας.

Θεωρεί ο Πρωθυπουργός ότι λόγω της θέσης του θα μείνει στο απυρόβλητο και επιχειρεί να συγκαλύψει πλήρως το σκάνδαλο με το να ζητούν από τα κόμματα να μην δημοσιοποιήσουν το πόρισμα της Εξεταστικής επιτροπής της Βουλής.

Προσπάθησαν ξεκάθαρα να παγιδεύσουν και να εκβιάσουν τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά απέτυχαν. Το ζήτημα όμως δεν είναι προσωπικό αλλά βαθιά δημοκρατικό και αξιακό. Σκοπός όλων των δημοκρατικών πολιτών είναι η ανατροπή τέτοιων πρακτικών και η ανοικοδόμηση ενός κράτους δικαίου. Η εξαπάτηση του Ελληνικού λαού, ακολουθείτε από την πλήρη οικονομική του εξαθλίωση.

Η Ελλάδα αναδείχτηκε πρωταθλήτρια σε ρυθμό αύξησης πληθωρισμού. Αυτή η εξέλιξη σε συνδυασμό με την αύξηση της τιμής των βασικών αγαθών όπως τρόφιμα, ενέργεια και στέγαση, προμηνύει δύσκολο χειμώνα με τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες να δοκιμάζονται και τις ανισότητες να μεγαλώνουν. Οι εταιρίες ρεύματος έχουν υπερκέρδη και η Κυβέρνηση αρνείται να τα φορολογήσει και να ελαφρύνει τα κοινωνικά ευάλωτα και πληττόμενα στρώματα. Απέτυχαν παταγωδώς και στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η έκθεση του Καθηγητή κ. Λύτρα όπου αναφέρει ότι το 97,7% εκτός ΜΕΘ ασθενών απεβίωσαν καταρρίπτει το αφήγημα τους περί σωστής αντιμετώπισης της πανδημίας. Η απροθυμία της Κυβέρνησης να δώσει λύσεις, αποτελεί απόδειξη αποτυχίας και ανικανότητας.

Σαν ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα αγωνιστούμε για μια Ελλάδα με Εθνική αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη, διαφάνεια και σεβασμό στις ανθρώπινες ελευθερίες. Με την κοινωνία στο προσκήνιο..

Παναγιώτης Σταθόπουλος Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής