Στην περιοχή του Αγίου Φανουρίου των Νέων Παλατίων βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 1ης Αυγούστου κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Ωρωπού με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Ν. Γκοντζιά, μετά από καταγγελίες κατοίκων για την ύπαρξη παράνομης χωματερής στο σημείο διασταύρωσης της οδού Μπουμπουλίνας και Αγίας Λαύρας, όπου εναποθέτονται μπάζα, κομμένα κλαδιά δέντρων, στρώματα, παλιά έπιπλα κα.
Στις εικόνες ΝΤΡΟΠΗΣ προσθέτουμε:
i. Οι καταγγελίες κατοίκων ότι έχει γεμίσει η περιοχή ποντίκια, φίδια, κουνούπια και αλεπούδες, ενώ απορριμματοφόρο έχει δυο βδομάδες να περάσει να μαζέψει τα σκουπίδια, με άμεσο αποτέλεσμα να βρωμάει η περιοχή από τη σήψη των σκουπιδιών και ο κίνδυνος για τη Δημόσια υγεία να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.
ii. Η παράνομη χωματερή βρίσκεται πλησίον δασικής έκτασης με το ενδεχόμενο πυρκαγιάς να είναι μεγάλο, εν μέσω μάλιστα της αντιπυρικής περιόδου.
iii. Ο Εξωραϊστικού Συλλόγου Άνω Νέων Παλατιών εδώ και ένα μήνα, όπως μας ενημέρωσε, έχει ενημερώσει την δημοτική αρχή για την κατάσταση.
iv. Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει ξανακάνει παρέμβαση για το πρόβλημα και πιο συγκεκριμένα στις 5/5/2021, με επιστολή στον δήμαρχο και τον τότε αντιδήμαρχο καθαριότητας.

Καλούμε την δημοτική αρχή να λύσει ΑΜΕΣΑ το πρόβλημα, το οποίο αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ για τον δήμο μας και εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους τόσο για την δημόσια υγεία, όσο και για πρόκληση πυρκαγιάς αφενός και αφετέρου αναδεικνύει για μια ακόμα φορά τα προβλήματα στον τομέα της καθαριότητας. Εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό και σε μέσα (απορριμματοφόρα, κάδοι κλπ.).